Pokladník / správa příspěvků - Crusher
Toto je téma, kam můžete psát své dotazy a připomínky týkající se klubových příspěvků a financí.
Výkonným členem pro příspvěky je Crusher.
Pokud hledáte například číslo klubového účtu, je k dispozici zde: viewtopic.php?f=38&t=354.
Pokladník / správa příspěvků - Crusher
- Thora
- Administrátor
- Oblíbená postava: Perry
- Oblíbená loď: AETRON
- Oblíbený díl: NEO 200
- Členství v klubu: Yes
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
zverejneni ano, ale urcite ne na otevrenem kanale ... pokud bude zverejneno, bude podmineno prihlasenim a to bud na foru, nebo v klubovych strankach .... uvidime kam umistime seznam ....Wodka píše:Bude se seznam těch, kdo přispěl, zveřejňovat? Pomohlo by to jak přehledu o přibližném objemu financí, a taky o přibližné částce vhodné pro darováníA navíc - příklady táhnout
s nami nebo bez nas ? ... radeji s nami 

- Sanyn
- Inkognito
- Oblíbená postava: Perry Rhodan
- Oblíbená loď: Stardust
- Oblíbený díl: Operace STARDUST
- Kontaktovat uživatele:
Osobně se přimlouvám, aby bylo vyvěšeno kdy kdo a kolik přispěl a kdo a kam peníze poslal. Takové malé má dáti, dal.Wodka píše:Bude se seznam těch, kdo přispěl, zveřejňovat? Pomohlo by to jak přehledu o přibližném objemu financí, a taky o přibližné částce vhodné pro darováníA navíc - příklady táhnout
Já jsem zastáncem povinných příspěvků, a transparentnosti. Ale jsem připraven poslat i dobrovolný příspěvek, ale neudělám to, dokud neuvidím, jak se s klubovými penězi zachází.
Takže prosím co nejdříve.
PS: na stránkách by mělo být obecné info o hospodaření a výroční zpráva klubu. To se tu nikdy nedělalo?
EDIT: aha, juž jsem ji našel
EDIT2: ale hospodaření tam není. Rád bych věděl, nejen kolik bylo vybráno, ale kolik bylo na počátku roku, kolik bylo vydáno a kolik zbylo na konci roku. A poznámka nakonec. Výroční zprávu musí schválit VH a ne rada. Ta se právě touto zprávou zpovídá svým členům.
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Nejsme klub ktery ma prispevky povinne ... z jednoho prosteho duvodu, museli bychom byt registrovanou organizaci a vest ucetnictvi. Coz v pripade klubu neni zadouci.Sanyn píše:Osobně se přimlouvám, aby bylo vyvěšeno kdy kdo a kolik přispěl a kdo a kam peníze poslal. Takové malé má dáti, dal.
Já jsem zastáncem povinných příspěvků, a transparentnosti. Ale jsem připraven poslat i dobrovolný příspěvek, ale neudělám to, dokud neuvidím, jak se s klubovými penězi zachází.
Takže prosím co nejdříve.
V tuto chvili jsou "klubove penize" ... on klub zadne penize nema ... to souvisi s tim co je napsano vyse ... ulozeny na uctu u ING. Tento ucet spravuju ja. Ted hned se na nej nepodivam, protoze nenosim prhlasovaci udaje sebou, jsou ulozeny doma.
A co se tyka kdo dal kolik ... toto bylo vzdy uvedeno na uvodni strance kluboveho webu. Nerikam vsak ze to tam nutne musi opet byt.
Jak se s nimi zachazi ... tak ze se z techto penez platila vzdy domena a neco se platilo obcas za hosting. Preci jen bylo na serveru i s FTP adresarem nekolik GB dat.
MUSI schvalit souvisi opet s tim .. ze nemame oficialne prispevky ... tudiz neni duvod drazdit tygra bosou nohou ...Sanyn píše:EDIT2: ale hospodaření tam není. Rád bych věděl, nejen kolik bylo vybráno, ale kolik bylo na počátku roku, kolik bylo vydáno a kolik zbylo na konci roku. A poznámka nakonec. Výroční zprávu musí schválit VH a ne rada. Ta se právě touto zprávou zpovídá svým členům.

- Sanyn
- Inkognito
- Kontaktovat uživatele:
Uběhly dva měsíce a na účet se nikdo stále nepodíval. Nebo podíval, ale nám ostatním nedal vědět.
Pochopte, že peníze jsou citlivá záležitost a minimálně příjmy a výdaje by se měli někde objevovat. Já jsem připraven klubu peníze poskytnout. Ale rozhodně to neudělám, dokud nebudu vědět, jak klub, potažmo pokladník, s penězi zachází.
Pochopte, že peníze jsou citlivá záležitost a minimálně příjmy a výdaje by se měli někde objevovat. Já jsem připraven klubu peníze poskytnout. Ale rozhodně to neudělám, dokud nebudu vědět, jak klub, potažmo pokladník, s penězi zachází.
-
- Major
- Kontaktovat uživatele:
počkal bych na VH, až co se vyřeší a pak bych chtěl vědět infoSanyn píše:Uběhly dva měsíce a na účet se nikdo stále nepodíval. Nebo podíval, ale nám ostatním nedal vědět.

- Atlan
- Administrátor
- Oblíbená postava: Ronald Tekener
- Oblíbená loď: SOL
- Oblíbený díl: Moira
- Kontaktovat uživatele:
Připojuji se k Sanynovu dotazu.
Ve výroční zprávě se píše, že na klubovém účtu je 1508.60 Kč. Ale nikdo už neví, kolik byly příjmy a kolik výdaje, případně stav konta na začátku roku.
Tímto tě, Crushere, prosím o podrobné vyúčtování příjmů a výdajů. Pokud se ti to nechce psát sem, můžeš to poslat mejlem.
Děkuji.
Ve výroční zprávě se píše, že na klubovém účtu je 1508.60 Kč. Ale nikdo už neví, kolik byly příjmy a kolik výdaje, případně stav konta na začátku roku.
Tímto tě, Crushere, prosím o podrobné vyúčtování příjmů a výdajů. Pokud se ti to nechce psát sem, můžeš to poslat mejlem.
Děkuji.
Deus Vult - chcete podpořit překlad Rena Dharka? můžete zde
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Po presunu "uctu" na ING ucet, pri nulovem zustatku predchozim, nemohl byt jiny pocatecni zustatek nez 0. Vse co je uvedeno ve VZ je plusovy prirustek uctu. Tudiz vklady a uroky. Poplatek za vedeni uctu neni zadny.
Dostatecne podrobne ?
Dostatecne podrobne ?

- Sanyn
- Inkognito
- Kontaktovat uživatele:
To zní velmi dobře, co je ING účet?Crusher píše:Po presunu "uctu" na ING ucet, pri nulovem zustatku predchozim, nemohl byt jiny pocatecni zustatek nez 0. Vse co je uvedeno ve VZ je plusovy prirustek uctu. Tudiz vklady a uroky. Poplatek za vedeni uctu neni zadny.
Dostatecne podrobne ?
- hauty
- Moderátor
- Oblíbená postava: Mirona Thetin
- Oblíbená loď: GILGAMEŠ
- Oblíbený díl: Cesta do Andromedy
mno ja otazku mam... jakto ze byla 0 ? V posledni VZ je ze "Provoz klubových stránek je
financován z dobrovolných příspěvků členu klubu. Ty za rok 2007 činily 550 kč."
to tech 550,- bylo na ty stranky? A to z minuleho roku 2006 nezbylo nic? Kolik teda stal provoz stranek?
to tech 550,- bylo na ty stranky? A to z minuleho roku 2006 nezbylo nic? Kolik teda stal provoz stranek?
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Neco jako M-bank, je s tim rozdilem, ze prostredky z uctu se daji prevadet pouze na predem definovane transakcni ucty. Penize na ucet mohou prijit odkudkoli, ale ven pouze na predem definovane. Neni to standardni ucet jako v jinych bankach. Urokova mira na tomto uctu je pres 3%.Sanyn píše:To zní velmi dobře, co je ING účet?
Pouzivame to u nas doma jako sporici ucet predtim nez treba na konci roku posilame penize na stavebni sporeni. Za rok je na castce 40 000 urok pres 3% a nasledne po odeslani penez na stavebni sporeni jsou tyto uroceny dal na uctu stavebni sporitelny a je pripsana navic statni podpora.
Tohle nam vymyslela nase poradkyne, nejak do toho nevrtam. Urcitym nedopatrenim nam vznikly dva ucty a tak jsou penize "klubu" vedeny na druhem (prazdnem, nevyuzitem) uctu. A z 1500,- je 1508,-. Pricemz jeste nebyly pripsany uroky z 31.12.2008.

- Sanyn
- Inkognito
- Kontaktovat uživatele:
Tomu rozumím, ale přijde mi to děsivý, že mohu posílat peníze jen na předem dané místo a teprve odtud je vybrat či tak něco.
Otázkou je, zda by se nemělo hledat jiné řešení.
Osobně bych byl pro transparentní účet, jak ho nabízí eKonto u RB ale mám pocit, že tam to není bez poplatků.
Jako druhou variantu bych viděl mBank a na fóru zveřejňovat pravidelně výpisy. (samozřejmě v sekci, kam mohou jen aktivní členové.
Osobně bych byl pro transparentní účet, jak ho nabízí eKonto u RB ale mám pocit, že tam to není bez poplatků.
Jako druhou variantu bych viděl mBank a na fóru zveřejňovat pravidelně výpisy. (samozřejmě v sekci, kam mohou jen aktivní členové.
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
550,- se ti zda za provoz domeny a hosting na jeden rok hodne ?hauty píše:mno ja otazku mam... jakto ze byla 0 ? V posledni VZ je ze "Provoz klubových stránek je
Ja osobne (protoze ty penize na uctu jsou) hodlam navrhnout na VH na provoz serveru u sanyna 1200,- na rok (coz ovsem ani zdaleka nepokryva naklady). Zeptej se jej sam, kolik asi tak stoji hosting typu, ktery potrebuje rhodanovsky server se vsemi jeho pripadnymi subdomenami.

-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Otazkou je nakolik casto je potreba "posilat" prostredky mimo ucet. Ja mam svuj ucet u GE Money Bank a veskere bezhotovsotni operace mam zdarma (vcetne vyberu z bankomatu). Takze jako jeden z transakcnich uctu na ING je nastaven muj ucet u GE a tak jakekoli "kejkle" s posilanim penez jsou vlastne uplne zdarma.Sanyn píše:Tomu rozumím, ale přijde mi to děsivý, že mohu posílat peníze jen na předem dané místo a teprve odtud je vybrat či tak něco.

-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Nevim co resis ty, ja jsem nenapsal ze po nas sanyn neco chce, ja napsal ze navrhnu aby na to neco dostal. Nic sloziteho v tom nehledej.hauty píše:jako ja to nechapu o cem mluvis..jakych 1200,- ? u sanyna to je zadara...

- hauty
- Moderátor
- Oblíbená postava: Mirona Thetin
- Oblíbená loď: GILGAMEŠ
- Oblíbený díl: Cesta do Andromedy
s tech penez co se posila a co se nastradaji se ma financovat propagace PR.... server neni treba platit.... jak propagovat je otazka druha... to zalezi na penezich, ktere se vyberou..takze napady sem
)

- Thora
- Administrátor
- Oblíbená postava: Perry
- Oblíbená loď: AETRON
- Oblíbený díl: NEO 200
- Kontaktovat uživatele:
Tohle tema jsme probirali uz nekolikrat a Sanyn opravdu zadne penize nechce...Crusher píše: Nevim co resis ty, ja jsem nenapsal ze po nas sanyn neco chce, ja napsal ze navrhnu aby na to neco dostal. Nic sloziteho v tom nehledej.
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
To si potom pletes vlakno. Sem tyhle veci nepatri. Napady se pisi jinamhauty píše:s tech penez co se posila a co se nastradaji se ma financovat propagace PR.... server neni treba platit.... jak propagovat je otazka druha... to zalezi na penezich, ktere se vyberou..takze napady sem)